TERRAZZo op klei

Terrazzo is een 15de eeuwse techniek die ontstaan is om reststukjes marmer te kunnen recycleren in nieuwe toepassingen, oorspronkelijk vooral voor een vloertje 😉
Al eeuwen oud dus, maar nog altijd super tijdloos.
Dus ja, dat wilde ik dan even uitzoeken of dat ook ging op keramiek. En guess what? Het kan!

In de workshop terrazzo maken we een kom of bord met deze techniek in alle mogelijke kleurtjes. Je kan kiezen tussen 1 grote kom of bord, of een set van 2 kleinere modellen. We bouwen deze basisvorm eerst op met lappen klei, en daarna komt het fijnere werk: de gekleurde stukjes toevoegen. Het vraagt een beetje een specifiek stappenplan dat ik je van a tot z ga uitleggen!

Achteraf wordt je werkstuk door mij nog voorzien van een laagje (transparant) glazuur, en 2x gebakken (tot 1222°). Ongeveer 4 weken na de workshop zijn ze klaar, ik stuur je dan een berichtje om het afhaalmoment te kiezen.

Data
Donderdagavond 2 mei (19-22u) - volzet
Maandagavond 10 juni (19-22u) - volzet
Zaterdagnamiddag 6 juli (14-17u) - @Zilvermeerhaven Port Aventura Mol (nog 2/10 plaatsen vrij)

€ 85 pp (incl. alle materialen en bakkosten)
Max 6 plaatsen (10 op verplaatsing)

QUOte op klei

In deze workshop ligt de nadruk echt op het tekenen en schilderen op klei.
We vertrekken van een groot bord of een schaal (die we natuurlijk ook zelf boetseren!) en daarop werken we samen jouw eigen tekening of quote uit.
Dat kan een tekening zijn van je kids, of een eigen persoonlijke illustratie, een quote, een tekening met een tekst.... de mogelijkheden zijn eindeloos!

We gebruiken transferpapier voor deze techniek en we werken met onderglazuren. Deze techniek vraagt een nogal specifiek proces, en ook daar kan ik je alles over vertellen tijdens deze workshop.
Achteraf wordt je werk door mij nog voorzien van een laagje transparant glazuur, en 2x gebakken (tot 1222°). Je kan het dan ophalen na ongeveer 4 weken (ik geef je een seintje als alles gebakken is)

Data
Donderdagavond 16 mei (19-22u)
Vrijdagochtend 24 mei (9.30-12.30u)
Maandagavond 24 juni (19-22u) - nog 3 plekjes


€ 85 pp (incl. alle materlialen en bakkosten)
Max 6 plaatsen

GROTE SCHAAL

Groot, groter, grootst. Een echte eye-catcher voor je fruit, je ovenschotels, of al die rondslingerende prullekes op het aanrecht. Ook rommel is toffer in een mooie kom, toch?

Deze workshop bestaat uit 2 delen.
DEEL 1 : De volledige vormgeving van de schaal wordt tijdens de eerste avond tot in de puntjes afgewerkt. We werken hier met lappen klei die we zelf uitrollen en zorgvuldig aan elkaar bevestigen tot een schaal van ongeveer 30cm diameter. De hoogte van de rand kies je zelf. Pootjes of een standring onderaan? Ook dat kan.
DEEL 2 : na 3 weken zijn de schalen door mij bisquit gebakken en zijn ze klaar om door jou gedecoreerd te worden. Hiervoor gaan we aan de slag met allerlei glazuren en technieken. Ik dompel je onder in alle mogelijkheden en opties, jij maakt er een op-en-top eigen design van. Je schaal wordt daarna nog gebakken tot 1220°.
(Alles is vaatwasmachine bestendig).

Data
maandag 6 mei (deel1) EN maandag 27 mei (deel2)
donderdag 6 juni (deel 1) EN donderdag 20 juni (deel2) - VOLZET
maandag 1 juli (deel 1) EN deel 2, naar keuze tijdens 1 van de open ateliers in juli/augustus.
Telkens van 19u tot 22u (het glazuren kan iets minder tijd in beslag nemen)

€ 110 pp (incl. alle materialen en bakkosten)
Max 6 plaatsen

KIDS & DUO

Een gezellige, creatieve namiddag met als resultaat je eigen set. Aan de hand van een mal en een deegrol maken we met de kids 2 à 3 stuks die ze daarna zelf mogen versieren met letters, vormen en kleurtjes!
Een korte pauze tussendoor waar we even een frisse neus halen in de tuin (voor wie zin heeft), maar we zijn vooral aan het werk. 😉

We werken met veilige grondstoffen, zoals engobes en kidsproof commerciële glazuren. Achteraf wordt je werk door mij nog voorzien van een laagje transparant glazuur, en 2x gebakken (tot 1222°), waardoor het voedselveilig, oven- en vaatwasserbestendig is.

Deze workshop kan van 8 tot 12 jaar.

Af en toe worden deze workshops ingericht als DUO workshop. Je komt als ouder, grootouder, meter, peter, lievelingsmens....met je kiddo samen kleien.

Data
Woensdag 15 mei -DUO- Tip: maak je eigen kadootje voor de juf 😉 VOL
Donderdag 4 juli -DUO-, nog plaats voor 1 duo
Woensdag 17 juli -DUO-, nog plaats voor 1 duo

EXTRA!!
DINSDAG 25 juni - School's out!! Speciaal voor alle middelbare school studenten die hard gewerkt hebben en deze laatste dagen van juni al vrij zijn. In de namiddag even ontspannen met je handen in de klei. Voor tieners van 12-16, onder vrienden of als duo met ouder. - VOLZET

Telkens van 13.30u tot 16.30u

€ 45 pp (incl. alle bakkosten)
Max 6 individuele plaatsen, max 4 duo's

vrije vrijdAG

Workshoppen op vrijdag, dat wil zeggen dat het bijna weekend is! Er is drankjes, er is les, er is alles wat je nodig hebt om te kleien. Alleen een idee breng je zelf mee. 😉
I'm all yours voor tekst en uitleg, maar je kiest wel zelf wat je maakt. Je krijgt dus echt een workshop op maat, ik geef je begeleiding van a tot z. We bespreken de mogelijkheden, vooral dan wat maakbaar is op 1 avond, en dan vliegen we erin!

Jij werkt je creatie af op één avond, achteraf wordt je werk door mij nog voorzien van een laag (transparant) glazuur, en 2X gebakken (tot 1222°).

Nog meer goesting en kan je zelfstandig aan de slag? Check dan ook zeker het 'Open atelier' .

Data
Momenteel wordt deze workshop niet georganiseerd. Je kan wel je eigen projecten komen maken in het open atelier (hier ga je zelfstandig aan de slag!) , of wanneer je zelf een groepje kan samenstellen van 6 workshoppers kunnen we altijd samen een datum afspreken voor een privé-workshop .

Telkens van 19u tot 22.00u

€ 90 pp (incl. alle bakkosten) voor max. 3 stuks (15 € per extra item)
Max 6 plaatsen

MOEDERDAG SPECIAL

Je favoriete persoon in de spotlights! Of het nu je mama is, je oma, je beste vriend, je lievelingsmens.... vandaag kom je met 2.
Deze workshop staat in het teken van samen leuke dingen doen. We maken vaasjes voor de mooiste lenteboeketten. Daarvoor werken we met klei'worsten'. Een techniek waarmee je de leukste organische vormen kan opbouwen.

Wat is inbegrepen?
* Klei en gebruik van alle materialen (er is witte klei en spikkelklei)
* Opbouwen èn decoreren van je vaasje
* Heel veel kleurtjes/technieken om uit te kiezen
* Taartjes en een borrel
* Achteraf wordt je werk door mij nog voorzien van een laagje transparant glazuur, en 2x gebakken (tot 1222°). Je kan het dan ophalen na ongeveer 4 weken (ik geef je een seintje als alles gebakken is) .
* Je vaasje wordt gevuld klaargezet om op te halen! 😉

Data
Deze workshop is reeds geweest. Vind je dit een leuk concept? En kan je zelf een groepje samenstellen vanaf 5 personen? Dan kunnen we wel iets afspreken. Door de kleinschaligheid van het atelier zijn workshops op maat altijd mogelijk!


€ 90 pp (incl. alle materialen, bakkosten, en extra's)

oPEN ATELIER

Op algemene aanvraag!
Wil je graag vrij komen werken in het atelier, dan is deze formule iets voor jou.

Per 2,5 uur kom je werken aan je eigen gekozen stukken. Weet je heel goed wat je wil en kan je zelf aan de slag? Prima! Ik ben ook altijd in het atelier aanwezig voor tips & trics, maar de insteek is hier wel zelfstandig werken.
Alle materiaal is ter beschikking, je hoeft zelf niks te voorzien. Klei en biscuitbak zijn inbegrepen. Glazuurbak boven de 2 kg wordt per kilo verrekend als je werken klaar zijn aan 10€ per kg. (2kg afgewerkte items zijn dus inbegrepen in de prijs)

Je geeft bij de inschrijving door welke datum je STARTdatum is, en daarna spreken we hier in het atelier verder af welke data je nog gaat/kan komen. Op basis daarvan kies je dan jou aantal beurten.

2 beurten (= minimum) --> € 90 pp
3 beurten. --> € 120 pp
4 beurten --> € 150 pp
5 beurten --> € 180 pp

Je kan kiezen uit :
Dinsdag-AVONDEN van 19.00u tot 21.30u
Donderdag-OCHTENDEN van 09.30 tot 12.00u

Let op: op 21 mei uitzonderlijk GEEN open atelier!
Er zijn max 6 plaatsen per ateliermoment.

ontbijtset

Met verschillende kleitechnieken maak je je eigen ontbijtsetje uit witte klei. Een set van 2 stuks is zeker haalbaar, 3 een iets grotere uitdaging, maar doenbaar voor snelle werkers.
Ga je voor 2 mokjes, een kom en mok, een kom en een bord....? Jij kiest!
Na het vormgeven komt het afwerken met textuur en kleur en wordt het een persoonlijk geheel. We werken daarvoor met onderglazuren.
Achteraf wordt je werk door mij nog voorzien van een laagje transparant glazuur, en 2x gebakken (tot 1222°).

Data
Momenteel wordt deze workshop niet georganiseerd. Je kan wel je eigen projecten komen maken in het open atelier (hier ga je zelfstandig aan de slag!) , of wanneer je zelf een groepje kan samenstellen van 6 workshoppers kunnen we altijd samen een datum afspreken voor een privé-workshop .
(ma-vrij 85€ pp)
(za-zo 90€ pp)

KARAF

Je eigen pronkstuk op tafel! Tap je elke dag drinkwater uit de kraan, of liever home-made icetea? Dat smaakt extra lekker uit een eigen gemaakte karaf, toch?

Avond 1 concentreren we ons vooral op de vormgeving van de karaf. Er zijn heel wat mogelijkheden, elk met een specifieke techniek. Ik leg ze allemaal voor je uit zodat je makkelijk zelf aan de slag kan. We bouwen de basisvorm op met kleirollen en voorzien de karaf van een oor en een gietmond. Ook geef ik je al heel wat ideetjes mee voor de afwerking (...op naar avond 2)
Avond 2 staat dan helemaal in het teken van de afwerking: een tekening, een patroon, strepen, bollen, tekst.... jouw karaf wodt dan een echt uniek designerstuk. We werken met (onder)glazuren in alle mogelijke kleurtjes.

Achteraf wordt je pronkstuk 😉 door mij nog voorzien van een laagje (transparant) glazuur, en 2x gebakken (tot 1222°). Ongeveer 4 weken na de tweede avond zijn de werkstukken klaar, ik stuur je dan een berichtje om het afhaalmoment te kiezen.

Data
Momenteel wordt deze workshop niet georganiseerd. Je kan wel je eigen projecten komen maken in het open atelier (hier ga je zelfstandig aan de slag!) , of wanneer je zelf een groepje kan samenstellen van 6 workshoppers kunnen we altijd samen een datum afspreken voor een privé-workshop .

€ 110 pp (incl. alle bakkosten) VOOR 2 AVONDEN
Max 6 plaatsen

DIP SET

Een olijfje? Kaasje en een mopke mosterd erbij? Stokjes met dipsaus? Lekker aan de apero met je eigen ontwerp?
In deze workshop maken we een set die bestaat uit een bordje (ca. 20cm) in eender welke vorm, met bijhorende mokjes/kommetjes (2) voor allerlei lekkers. Kan dienen voor de apero, maar zeker ook voor koffie met chocolade. 🙂

We werken met verschillende kleitechnieken, lappen klei en de pinch-techniek.
De set krijgt een eigen design volgens je eigen fantasie en smaak. We werken daarvoor met (onder)glazuur. Achteraf wordt je werk door mij nog voorzien van een laagje (transparant) glazuur, en 2x gebakken (tot 1222°).

Data
Momenteel wordt deze workshop niet georganiseerd. Je kan wel je eigen projecten komen maken in het open atelier (hier ga je zelfstandig aan de slag!) , of wanneer je zelf een groepje kan samenstellen van 6 workshoppers kunnen we altijd samen een datum afspreken voor een privé-workshop .
(ma-vrij 85€ pp)
(za-zo 90€ pp)

vaas / wijnkoeler

2 avonden kleiplezier!
Aan de hand van verschillende opbouwtechnieken bouw je je eigen vaas of wijnkoeler op in witte klei, en voorzien we ze van kleurrijke illustraties.

Avond 1 concentreren we ons vooral op de vormgeving van de vaas. Er zijn heel wat mogelijkheden, elk met een specifieke techniek. Ik leg ze allemaal voor je uit zodat je makkelijk zelf aan de slag kan.
Avond 2 staat dan helemaal in het teken van de afwerking: een tekening, een patroon, strepen, bollen, tekst.... jou vaas wordt dan een echt uniek designerstuk. We werken met onderglazuren in alle mogelijke kleurtjes.

Achteraf wordt je vaas door mij nog voorzien van een laagje transparant glazuur, en 2x gebakken (tot 1222°). Ongeveer 3 weken na de tweede avond zijn de werkstukken klaar, ik stuur je dan een berichtje om het afhaalmoment te kiezen.

DATA:
Momenteel wordt deze workshop niet georganiseerd. Je kan wel vazen komen maken in het open atelier , of wanneer je zelf een groepje kan samenstellen van 6 workshoppers kunnen we altijd samen een datum afspreken voor een privé-workshop.

€ 110 pp (incl. alle bakkosten) VOOR 2 AVONDEN
Max 6 plaatsen